Blog van verpleegkundige Frank: ‘Bezuinigingen in de zorg’

Tot op de dag van vandaag wordt er steeds meer bezuinigd in de zorg. Waarom is bijvoorbeeld het salaris van de bestuurders in de zorg zo hoog, terwijl de werknemers juist de meeste arbeid verrichten m.b.t. de patiënt. Patiënten zeggen mij weleens dat de verpleegkundigen veel meer zouden moeten verdienen voor het werk wat zij verrichten. Natuurlijk wilt iedereen goed verdienen, maar dat staat voor mij niet op de eerste plaats.

Door de bezuinigen in de zorg is de druk steeds meer aan het toenemen, waardoor o.a. verpleegkundigen steeds vaker overspannen raken en wellicht wel kiezen voor een ander beroep. Verpleegkundigen kunnen door de werkdruk vaak niet de zorg leveren die zij willen leveren. Waarom wordt er bijvoorbeeld op de helpende bezuinigd, terwijl zij juist degene zijn die nooit te beroerd zijn om patiënten die afhankelijk zijn van je, uit de urine en ontlasting te helpen. Door juist dat soort mensen aan te nemen, zorgt dat ervoor dat de verpleegkundige juist weer meer aan het bed komt te staan. Dit zorgt uiteindelijk weer voor een stijging van de kwaliteit van zorg.

De mensen die lijden door de bezuinigingen in de zorg zijn niet de bestuurders, maar de zorgverleners en de patiënten. Ik vind dat hier drastisch verandering in moet komen! Mijn mening is dat er meer geld in werknemers en materialen gestoken moet worden om zo verpleegkundigen weer meer aan het bed te laten staan, in plaats van eraf. Ik ben van mening dat de kwaliteit van zorg hierdoor juist weer gaat toenemen, ten opzichte van de daling die op het moment gaande is.

Volg mij ook via:

Frank van Eis

Mijn naam is Frank van Eis. Ik ben werkzaam als verpleegkundige. Door middel van mijn blogs wil ik mensen laten zien hoe mooi en bijzonder het is om werkzaam te zijn in de zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: